Cuma, Ekim 30, 2009

Yaslanmayin Cildinizi Koruyun

Yaslanmayin Cildinizi KoruyunSanırım yaşlanmayı önlemek için herşeyden önce sağlıklı beslenmenin şart olduğunu ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra cildimizede ayrı bir özen göstermemiz gerektiğini herkes biliyordur. Cildimizi korumak içinde başta unutmamamız gereken ilk nokta zararlı güneş ışıklarından kendimizi korumamız gerektiğidir.

Zararlı güneş ışınlarından kendimizi koruduğumuz sürece güneşin zararlı ışınlarının cildimizdeki hücreleri de öldürmesinden, yüzümüzde oluşan lekelerden, kırışıklıklardan ve en önemlisi de cilt kanserinden korunmuş oluruz. Pek önemsenmeyecek bir konu olduğunu da sanmıyorum açıkçası.

Güneşten korunmak derken bu sadece sahilde deniz kenarında güneşlenirken vücudumuza sürdüğümüz güneş koruma kremleriyle sağlanacak bir durum değil. Çok daha ciddi bir konu olduğunu hatırlamamız gerekir. Cilt lekeleri, cilt kanserine yol açtığı gibi her türlü cilt hastalığının da başlıca sebeplerindendir. Dediğim gibi sadece sahilde sağlamaya çalıştığımız koruma kesinlikle yeterli değil.

Şehir içinde de aynı şekilde yüksek koruma faktörleri içeren kremler kullanmak zorundayız. Aslında günlük hayatımızda günlük işlerimizin peşinde koştururken fazlasıyla korunmasız bir şekilde güneş ışınlarına maruz kalıyoruz. En azından yüzümüze yüksek faktörlü güneş kremlerinden kullanmalıyız. Cildimizde ağır hasarlar hastalıklar bırakmak istemiyorsak dikkati elden bırakmamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder