Çarşamba, Ekim 28, 2009

Lazer Epilasyon Hakkinda Bilgiler

Lazer Epilasyon Hakkinda BilgilerLazer epilasyon nedir? sorusuna cevap vermek gerekirse lazer epilasyon lazer teknolojisi kullanarak istenmeyen tüylerden etkin bir şekilde kurtulma yöntemidir. İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri oldukça fazla olsada şu ana kadar uygulanan hiçbir yöntem lazer epilasyon kadar kökten bir çözüm sunmamış ve kalıcılık sağlamamıştır.

Lazer epilasyon yöntemiyle lazer ışını hiçbir zarar vermeden uygun ortamlarda kıl köküne uygulanıyor ve lazer ışını doğrudan kıl kökü tarafından emilerek kıl kökünü yokedebilecek yüksek bir ısıya dönüşür. Lazer ışını kansorejen etki yaratmaz. Diğer epilasyon yöntemlerine göre acı minumuma indirilir. Uygulanan çeşitli yöntemleri mevcuttur. Bu uygulamaların herbirinin farklı teknikleri mevcuttur. Lazer epilasyonun kalıcılığı sayesinde seanslar 2-3 ay arasında bir zaman dilimiyle tekrarlanmaktadır.

Lazer epilasyon türlerine gelince, kişiye uygun bir teknikle kıl sorunundan kurtulması için öncelikle kişinin genel dermatolojik muayenesi yapılmalı ve kişinin kıl yapısının hangi lazer epilasyon türüne cevap vereceği belirlenmelidir. Genel olarak en mükemmel sonuçlar beyaz tenli ve koyu renkte kıl köklerine sahip olan hastalarda alınmaktadır. Bunun sebebide lazer ışınlarının ten renginden koyu renkte olan kıl köklerini daha rahat algılayabilmesi ve yeterli dozda ısı göndermesidir. Ancak yinede bu gruba girmeyen hastalarda gerekli doz ve süre ayarlamalarından sonra aynı mükemmel sonuçlar alınmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder