Pazartesi, Haziran 29, 2009

Antropoz

Erkekler bu dönemde değişik hallere girer. Kimisine gençleşme hevesi gelir kimisi de tembellik için antropozu bahane gösterir. Erkeklerin gençleşmeye çalışması güzel bir şey fakat ne için gençleşmeye çalıştığına bağlı. Antropoz dönemin de çapkınlık, hovardalık yapan erkek tehlikelidir. Hala kadınlar beni beğeniyor, halan onları mutlu edebiliyorum demek onların “yaşlandım mı?” sorusunun cevabıdır.

Uzmanlar, antropoz döneminde ki erkeklerin riskli davranışlar sergilediğini söylüyor. Hızlı araba kullanmak, aşırı spor eğilimi, evlilik dışı ilişkiler, enerji hapları vs… gibi kendilerine yaşlı olmadıklarına ikna etme çabası içindeler. Özellikle cinsellik te azalma, korkuları onların kâbusu gibi.

Erkeklerin doğal yaşlanma süreci. antropoz, her erkekte ortaya çıkmayabilir. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan antropoz kimi erkekte bunalım yaratırken kimi erkek bu dönemi anlamadan atlatır. Erkeklerin hormon seviyesinde ki azalma (antropoz) erkeklerin testosteron hormonlarının bittiği anlamına gelmiyor. Bu hormonlar kadınlarda ki gibi tükenmez, erkeklerde sadece androjen eksikliğinden hormon seviyelerinin düştüğü için anoz dönemi (antropoz) görülür. 40'lı yaşlarla birlikte testesteron hormonu düşmeye başlar. 60’ lı yaşlar başladığında daha da hormon seviyesi birçok belirti göstermeye başlar.

Antropoz Belirtileri

  • Cinsel istekte azalma
  • Güç kaybı
  • Yorgunluk
  • Uykusuzluk
  • Duygusal değişmeler
  • Depresyon
  • Kaslarda erime
  • Kemiklerde erime (osteoporoz)
  • Özellikle göbekte görülen vücut yağlanmaları

40 lı yaşları geçmişseniz ve bu tür belirtileri yaşıyorsanız antropoz dönemi başlamış demektir. Şikâyetlerin giderek artması durumunda uygulanabilecek tedaviler sonuç veriyor. Ağız ile alınan ilaçlar, kas enjeksiyonları, skrotol, deriye yapıştırılan yamalar gibi tedavi şekilleri mevcut. Erkeklik hormonu tükenmediği için tedavi şekli de çok zor değildir. Doğal bitkisel ilaçlarda antropoz için yararlıdır. Halk arasında kuvvet macunu olarak bilinen doğal ve aktar yönetmeliklerine uygun ilaçlar seviyesi düşen erkeklik hormonunu yükseltebilir.

Doğal süreçle gelen antropoz kötü alışkanlıklarla erken çağrılabilir. Sigara ve alkol kullanımı, kalp - damar hastalıkları, solunum rahatsızlıkları, geçirilen operasyonlar ve prostat hastalığı, depresyon ve tansiyon ilaçları antropozu erken getirir. Bu ve benzeri her türlü kötü alışkanlıktan uzak durarak ve sağlıklı beslenerek antropoz önlenebilir ve ya rahat atlatılabilir.

13 yorum:

  1. eşım benden zevk almıyor başka kendınden kuçuk kadına aşık oldu bunun tedavısı varmı

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Gulay, esinin senden zevk almadigini nereden anladin? Iliskilerde eger bir rutin sekle girilmisse maalesef hersey gibi cinsellikte monotonlasmakta bud a eslerin birbirlerinden uzaklasmalarina sebep olmakta. Herseyin eskisi gibi olmasi adina esler biraz caba gostermeli, kucuk surprizler, degisiklikler eski cinsel yasamisiniz tekrar canlandiracaktir. Tavsiyem sitemizde yer alan cinsellik ile ilgili onerilerimizi okuman burdan yola cikabilirsin

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ben Hülya, eşim anne ve babasını yakın bi zamanda kaybetti ve depresyona girdi.Daha sonra benden tamamen uzaklaştı şuanda 44 yaşında cinsel anlamda yaklaşık 1,5 senedir bana ilgisi yok.Kendisini tanıyamıyorum,anlayamıyorum fikirlerinin çok değiştiğini hayata artık başka baktığını özgür olmak istediğini söylüyor.Kadınlara ilgisi olmadığını söylüyor ama inanayım mı bilmiyorum.Şimdiye kadar ertelediği işlerini tamamlamak istediğini söylüyor kendisi akademik çalışmalarda bulunuyo geride bişey bırakmak istediğini bir eser bırakmak istediğini söylüyor ben 20 yıldır psikoz tedavisi görüyorum ve ileride yaşıyacaklarımdan korkuyorum sizce ne yapmalıyım?
    nasıl yaklaşmalıyım kendisine?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hulya, oncelikle basiniz sagolsun. Antropoz baslangicinin en buyuk gostegesi erkegin cinsel istegindeki azalmadir, kisa sure once yasadigi depresyon da bunu tetiklemis olabilir. Ancak hem cinsel anlamda hem de birliktelik anlaminda antropoz korkulacak bir hastalik degildir, bunun tedavisi ilk olarak erkekte bitmektedir. Daha sonra ilac yardimi ile bu sorundan kurutulunmak mumkundur.

    Size ilk tavsiyem esinizle konusmaniz olacak, ozellikle cinsellik anlaminda ki sikayetlerinizi kendisine anlatin bunda utanilacak bir durum kesinlikle soz konusu degil, sonucta cinsellikte eslerin yasamasi gereken bir olgu.

    Ikinci tavsiyem ise bir psikolog; bu donemlerde psikolog yardimi almak hem sizin hem de esiniz icin yarar sagliyabilir.

    Umarim kisa surede eski iliskinize donersiniz. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. merhaba benim eşimle aramda 9 yaş fark var eşim 34 ben 25 yaşındayım 3 yıldır benden daha küçük biriyle birlikte olmaya başlamış aile hayatı diye bişey kalmadı eşim yaşını hep eksik söylüyor kabullenemiyor yaşının ilerlediğini,ayrıca aşırı derecede kozmetik ürünleri alıyor ben kullanmıyorum sırf kendisi için fondötenler cilt temizleyiciler maskeler vs.bu duruma ne demeliyim erken antropoz olabilirmi acaba?nasıl davranmalıyım

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, anlattiklariniza bakinca esinizin yaslanmaktan korkmaya basladigi belli oluyor. Alinan kozmetik urunler, yasini kucultme vb. durumlarda bunun en buyuk gostergesi. Yapmaniz gereken esinizin yaninda olmak ona yaslanmadigini, olgunlastigini gosterebilmek. Erkeklerin en buyuk yaslanma korkusu cinsel hayatlarinin bitecek olmasi korkusudur daha sonrada begenilmeme, ilk olarak bu iki acigi onarmaya calisarak basliyabilirsiniz. Bir erkek cinsel acidan kendini guclu hissederse hemen hemen tum sorunlar cok daha kolay cozulur...

    YanıtlaSil
  7. merhaba eim 56 ben 42 yaşındayım ikimizinde ikinci evliliği ancak ilkindede şimdiki evliliğindede eşim çapkınlığını bırakmıyor sürekli kendinden çok küçük kadınlarla beraber bende artık ilişkimiz kopma aşamasına geldi yakaladığım halde hiç değişmedi ayrılsammı yoksa düzelirmi bilmiyorum zaten cinsel hayatımızda bitti ondan uzak duruyorum ama bunuda önemsemiyor bende bunalıma girdim ayrılmayı düşünüyorum hatamı edrim

    YanıtlaSil
  8. merhaba, capkinlik konusunda esinizle konusmalisiniz sizin cinsel konuda ona karsi olan tutumunuz onu sizden dahada uzaklastiracaktir. Iliskinizde sevgi ve saygi devam ediyorsa ayrilmayi dusunmek en son dusunce olmali, gerekirse profesyonel bir destek alabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  9. Babamız bu ara çok sinirli ve hırçın.olur olmaz herşeye bağırıyor ruh hali çok dengesiz evdeki kimseye göz açtırmıyor aksi bi insan olup çıktı bu durum artık dayanılmaz bir hal almaya başladı ne yapmamız gerekiyor acaba ?

    YanıtlaSil
  10. kesinlikle bu konuya katılıyorum ve cevap beklıyorum.aynı durum bızde de var..

    Babamız bu ara çok sinirli ve hırçın.olur olmaz herşeye bağırıyor ruh hali çok dengesiz evdeki kimseye göz açtırmıyor aksi bi insan olup çıktı bu durum artık dayanılmaz bir hal almaya başladı ne yapmamız gerekiyor acaba ?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, 4 aydir yasadigim bir ilski var. Ben 45, sevgilim 52 yasinda. Iliskimiz her ikimiz icin de her konuda mukemmel. Oyle ki bana surekli beni kaybetmek istemedigini ve beni sevdigini soyluyor. Buna ragmen internet ortaminda surekli birileriyle tanisip kahve iciyor, yemek yiyor. Bunlari bildigimi kendisine ilettim ve bana durustce yapacagi herseyi anlatmasini rica ettim. Once beni kaybetmekten korktugu icin yalan soyluyordu. Sonra durust olursa beni kaybetmeyecegine ikna ettim. Simdi anlatiyor hatta iliskimiz suresince gorusmeler yaptigini ancak cinsel anlamda beni hic aldatmadigini iletti. Simdi is seyahatinde maille bana daha once yine internet ortaminda tanistigi 53 yasindaki bir kadinin seyahatten dondugu gun kendisiyle 1 gece cinselligi yasamak istedigini iletti. Kendisinin de bunu istedigini ne hissedecegini merak ettigini soyledi. Bu huyunun kotu oldugunu ancak huyundan vazgecmenin kendisine zul geldigini, uzuldugunu bu nedenle kaybettigi seyler oldugunu beni de kaybetmek istemedigini fakat bunun yaninda tum bunlar nedeniyle diger insanlardan daha mutlu oldugunu dusunuyor. Birgun demir atmak istediginde kaybettiklerini dusunerek bir liman bulamayacagini da biliyor. Celiskiler icerisinde. Ben su anda olanlari sukunetle karsiliyor, sabir etmeye calisiyorum. Ben onu ozlemle beklerken o geldigi gun baska bir kadinla bir gece gecirecek. Onu seviyor, onun icin uzuluyorum ancak gururum da cok inciniyor. Hasta oldugunu dusunuyorum cok mutsuzum.

    YanıtlaSil
  12. merhaba bende ayni dertten müzdaribim.benim esimde 36 yasinda son iki ayakadar cok iyidik.simdi nedesem duymak bile istemiyor hepdisarda kalayim arkadaslarla gezeyim istiyor deyisikler saclarina jöle sürmeler daha özenli giyinmeler.soruyorum bana dürüst oldiyorum 15yildir evliyim 2aydir olan desisikligi önceden hicgörmedm ben sen aldatmiyorum diyor halhareketi beni süpelendiriyor

    YanıtlaSil
  13. merhabalar bu yaslarda bu ve benzeri olaylar gorulmekte yapmaniz gereken esinizle daha cok konusmak ve ona bir cocuk gibi yaklasmak bu surec kisa surede atlatabileceginiz bir surec, antrapoza giren erkeklerin bir cogunda gecnlesme ve begenilme olgusu mutlaka yasanilan bir gercek

    YanıtlaSil