Salı, Haziran 30, 2009

Botoks Yaptirmak

botoks uygulamaBotoks, Kırışıklıklara, ifade çizgilerine ve gençleşmeye yönelik cilt altına uygulanan bir enjeksiyon yöntemi. Lakin uzunca bir süredir yere göğe konulamayan botoksun havası söndü. Botoks haberi patladığı zaman, birçok insan heyecana kapıldı. Neştersiz estetik ameliyatı reklamlarıyla birçok insanın gözleri kamaştı. Hararetli bir şekilde botoksun faydası ve zararları tartışılmaya başlandı. Sanırım artık herkes kabak tadı alıyor. Ünlü Hollywood yıldızları bile botoksa savaş açtı. Şaşırtıcı gerekçeleri ise; botoksun, daha yaşlı göstermesi, doğal hissetmeme ve samimiyetsiz bir ifade vermesi.

15 yıllık güzellik gelişmesi olan botoks çöpe mi gitti? Kesinlikle hayır. Keyfi değil de gerekli olduğu durumlarda botoksa başvurulabilir. Botoks sadece güzellik için değil bazı kas hastalıkları içinde kullanılıyor. botoksun kas hastalıklarında kullanılması Estetikten daha uzun bir geçmişe sahip. Fakat yüz için yapılacak olan botoksun uzman ellerden çıkması gerekiyor. Botoksun sağlık açısından hiçbir zararı yok. Tabi eğer uygulanacak olan toksinin vücudunuza alerjisi yoksa. Alerji; riski çok düşük bir ihtimal olsa da ciddi uzmanların görüşleri alınmadan botoksa kalkışılmamalı. Birde enjeksiyon hatalarından kaynaklanan komplikasyonlar olabilir. Bu durum geçicidir bir süre sonra düzelir. Botoks, 3- 7 gün sonra etkisini göstermeye başlar 3–4 ay bu etkiyi devam ettirir. Belirli aralarla botoks yaptırmak istenilen gençleşme sürecini bir yıla kadar uzatabilir.

Botoks un püf noktası uzman doktor. Bu işin ehli olmayan kişilerin yapacağı botoks, gençleştirmenin güzelleştirmenin aksine sizi çirkin bir kuklaya çevirebilir. Botoks iğnelerine karar vermeden önce kremlerini deneyebilirsiniz. Kremle çözülemeyecek kırışıklıklar mevcutsa uzmanlarla yapacağınız konuşmalar sizi yönlendirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder