Çarşamba, Eylül 29, 2010

Yogaya Yeni Baslayanlara Oneriler

Yogaya yeni başlayanlar için 10 öneri

Günümüzde yoganın giderek artmakta insanlar tatil günleri süresince ya da sonrasında yoga derslerine meraklanıp başlama eğilimi gösteriyorlar. Hocaların vermiş olduğu birkaç ufak taktikle daha etkili sonuçlara ulaşıla bilir. Yoga zihnin ve dedenin birbirine uyumlu olarak çalıştırıldığı bir aktivitedir.

Yoga ya başlarken önce meditasyon ile zihin boşaltılır ve gevşeyerek rahatlama sağlanır. Meditasyonun ardından bedensel hareketlerle egzersiz yapılır. Yapılan bu egzersiz sonrası kendinizi güçlü ve zinde hissedersiniz.

yoga egzersizleriyoga egzersizleri

Yemek kurallarına uymazsanız bu işe yoğunlaşmanız zorlaşır ve gösterdiğiniz çabalar boşa gide bilir. Vücudun biriken toksinleri atmasına fırsat tanıyın ve birkaç saat sonra bir şeyler atıştırın ve bol giysiler tercih edin.

Unutmayın yoga sırasında nefesi doğru alıp vermek çok önemlidir. Eğer verilen bilgilere göre hareket ederseniz faydasını göreceksiniz.

Bu verilen tavsiyeleri kısaca açıklayalım: yogadan bir saat önce ve sonra bir şey yemeyelim, geniş kıyafetler giyelim, midemize dikkat edelim, nefes alış verişlerimize özen gösterelim, kendinize hedef koyup ben başaracağım diye zora koşmayalım, başkalarının yaptıklarını takip ya da taklit etmemeye özen gösterelim.

Uygulamanızı başkalarına yaptırmayalım, en önemlisi yogaya başlarken meditasyonu atlamayın ve yapmış olduğunuz aktivitenin bir işe yaramayacağını aklınıza bile getirmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder