Pazar, Kasım 07, 2010

Saglik Sektorunde Internetin Yeri

Saglik Sektorunde Internetin Yeriİnternetin yaygınlaşmaya başladığı son yıllarda, bu anlamda sağlık sektörüde bundan payına düşeni almaya başladı. Her alanda olduğu gibi sağlık setöründe de internet büyük ölçüde etkisini hissettiriyor.

İnternet sayesinde artık bir çok bilgiye çok rahat bir şekilde ulaşılabiliyor. İnternet ve sağlık sektörünün uyumunu şu şekilde açıklanabilir. Geçmiş yıllarda muayene olmak için saatler öncesi hastaneye gidip muayene olma sırası almak için uzun kuyruklarda bekleniyordu. Artık internet vasıtası ile rahatlıkla eviniziden, ofisinizden yada internet olan herhangi bir yerden muayene sırası alabiliyoruz. Bunun yanı sıra bütün hastalıklar hakkında bilgi alıp, hastalıkların oluşum sebepler ve tedavi koşulları ile ilgili bilgi toplayabiliyoruz.

Sağlık sektörünün internet ile uyumu bunlarla sınırlı değil tabiki. Doktorların hazırlamış olduğu reçetelerde bulunan ilaçların içeriğini internet vasıtası ile sağlık sektörünün hazırlamış olduğu sitelerden öğrenebilirsiniz. Ayrıca sağlık sektöründeki tüm yenilikler ve gelişmeler bu sayede takip edilebiliyor.

İnternet yardımı ile Sağlık sektörünün bizlere sağlamış olduğu kolaylık tartışılmaz durumda. Bu durumu iyi değerlendirmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder