Cuma, Nisan 03, 2009

Rimel Kullanimi

Tum bayanlarin ortak bulustugu noktalardan biri suphesiz makyajdir. Tabi makyaj secimi her bayan icin farklidir. Kimi bayan makyaj benim hayatimin bir parcasi der, baska bir bayan icin bazen ruj surmek yeterlidir :)

Ama ister sadece ruj surulsun isterse bir cok makyaj malzemesi kullanilsin ortak payda kadinlarin makyajsiz yapamadiklaridir.

Bugunku yazimizda sizlerle bayanlarin en cok tercih ettigi makyaj malzemelerinden biri olan rimel hakkinda bilgiler verecegiz.

Yazimizda rimel nedir, rimel cesitleri, rimel uygulamalari kisaca rimel kullanimi ile ilgili tum bilgileri bulabilirsiniz.

Makyajın en önemli tamamlayıcısı rimeldir. Bakışlarınıza yoğunluk kazandırır, yorgun görünümü yok eder. Makyajın diğer ürünlerini kullanmasanız bile sadece rimel ile hem doğal hem yüzünüzde güzel bi görünüm sağlayabilirsiniz.

Son dönemde rimel çeşitleri ve renkleri fazlalaştırıldı..Bu bayanların göz renklerine kirpik tiplerine göre rimel seçimini dahada kolaylaştırdı...


Rimel Çesitleri

  • Hacim veren rimel
  • Kıvırtan rimel
  • Su geçirmez rimel
  • Cifte etkili rimel

Hacim veren rimel : Kirpikleri kendi olduğundan 2 kat daha kalın göstererek dolgun bir görünüm sağlar.

Kıvırtan rimel : Gözün çekik görünmesini sağlar.kirpikleri kıvırarak hareket verir

Su geçirmez rimel : Ozellikle yaz ayrında ve nemli havalarda kullanılan rimeldir.denizde yağmursa su geçirmez.kolaylık sağlar bunun yanı sıra ısı ve terdede etkilidir.

Cifte etkili rimel : Ilk olarak sürülen beyaz renkteki ucu hem kirpikleri güçlendirir hemde besler kalınlaştırır.diğer ucu renk vermek için kullanılır ve kirpikleri uzun gözterir.

Bu çeşitler sayesinde kirpiklerinize en uygun rimeli seçebilirsiniz.ayrıca renk seçimide çok önemlidir.

Son dönemde renklerde çok fazlalaştı. Siyah, kahverengi, mürdüm,mavi, lacivert, yeşil, mor ve hatta pembe renkli rimeller vardır. Bu renk seçiminde özellikle koyu renk gözleri olanlar kahverengi ve son dönemin rengi olan mürdümü kullanabilirler...

Rimel çeşitimizi ve renk seçimimizi yaptıktan sonra şimdi sıra makyajımızı tamamlamakta.

- Ilk olarak kirpiklerimizi kirpik fırçasıyla tarıyoruz.

- Aplikatör yardımıyla kirpiklerimizi kıvırıyoruz

- Son olarak seçtiğimiz rimeli kirpiklerimize sürüyoruz

Burada önemli olan birşey daha var bu da rimeli nasıl kullanıcağımız?
Kısaca açıklayalım; sürme işlemi seçtiğimiz rimeli dolgunluk kıvraklık uzunluk çeşitlerine göre değişiyor.

Kirpiklerde dolgunluk istiyorsak; önce ilk katı sürüp rimel kuruyana kadar beklemeliyiz daha sonra ikinci katı sürerek dolgun bir görünüm sağlarız fırçayı kullanırken özellikle kirpik diplerine daha çok sürün bu daha dolgun görünnmesini sağlayacaktır.

Uzun görünümlü kirpik istiyorsak; göz kapağımızı hafifçe kapayıp rimeli üstten alta doğru hafifçe ve çevirerek sürmeliyiz göz kağımızı açtıktan sonra alttan üstte doğru sürdüğümüzde kirpiklerde uzun görünümü yakalamış oluruz.

Rimelimizi yatay olarak sürdüğümüzde gözlerde çekiklik yaratmış oluruz. Doğal görünüm sağlamak için alt kirpiklere rimel sürmeyiniz.

Rimel Kullanirken Yapilmamasi Gerekenler

Önce rimel sürüp daha sonra kıvırmak için aplikatör kullanırsanız kirpikleriniz kırılır.

Rimel fırçasını tüpün içine koyup aşağı yukarı pompalarsanız fırçanız yıpranır ve rimel hava aldığı için kısa zamanda kuruma yapar.

Urün nekadar kaliteli olursa olsun asla makyajını silmeden yatmayın.

Rimelin ömrü 2-3 aydır kullanma süresi bittikten sonra kesinlikle kullanmayın kirpiklerinizde dökülme yapar.

Rimel fırçanızı temiz tutun ikinci rimel sürdüğünüzde topak topak olmasın.

Rimel alırken ürünün fırçasına dikkar edin çok sık yada çok ayrık olmamalıdır orta mesafeli rimel fırçası tercih edin.

Eğer alt kirpikleriniz uzunsa kesinlikle rimel sürmeyin bu bakışlarda kötü bir ifade yaratır eğer alt kirpikleriniz kısa ise sadece kirpik diplerine hafif vuruşlar yapın kirpikleriniz belli belirsiz ise kirpik diplerine daha çok sürmek kaydıyla uçlarına hafifçe sürülebilir.

Yazan: Rüya Levent (Kozmetik ve Makyaj Bilgileri)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder