Salı, Mart 31, 2009

Cinsellikle Ilgili Sorular ve Cevaplar

Cinsel saglik bilgileri yazimizda bazi cinsel saglik sorulari ve bunlarin cevaplarini sizlerle paylasacagiz.

Cinsellik ile ilgili sorularda one cikan soru erkeklerde gerceklesen sertlesme sorunu sorusu.

Asagida yer alan cinsel saglik sorulari belki sizinde merak ettiginiz sorulardan biri olabilir.

Soru: 8 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Sertleşme tam olmuyor ya da uzun süre sürmüyor. Bir üroloji uzmanına muayene oldum. Hormon baktırdı, spermogram yaptırdı, her şeyin normal olduğunu söyledi. Bana sertleşme sağlayıcı ilaçlar, B ve E vitamini önerdi. Bir süre fayda görsem de sorun yine başladı. Bana yardımcı olun, teşekkürler.

Cevap: Her erkek, cinsel yaşamı boyunca sertleşme güçlüğü yaşar. Geçici güçlükler için kaygılanmayın. Sertleşme olmayabilir diye, cinsel ilişki kurmaktan kaçınmayın. Sevişme sırasında penisin sertleşmesini düşünmeyin, cinsel hazzı yaşayın. Unutmayın ki, sertleşme sizin istediğiniz anda olmayacaktır. Ancak rahat olursanız, kendiliğinden sertleşme oluşacaktır. Sertleşme bozukluğu, tüm cinsel etkinliklerinizde aynı ise, organik bir nedenden kaynaklanabilir. Yani sabahları hiç sertleşme ile uyanmıyorsanız, mastürbasyon yaptığınızda sertleşme olmuyor, hiçbir cinsel eşle giriştiğiniz hiçbir cinsel etkinlikte sertleşme olmuyorsa, bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekir. Sabahları sertleşmiş olarak uyanıyorsanız, mastürbasyonda sertleşme oluyor, hele bazı cinsel eşlerle ya da bazı cinsel etkinlikler sırasında da sertleşme oluyorsa, yaşadığınız sertleşme güçlüğünün nedeni büyük olasılıkla psikolojiktir. Siz üroloji uzmanına gitmişsiniz ve organik bir sorun olmadığına göre sorununuz büyük olasılıkla psikolojik. Bu durumda cinsellik alanında çalışan bir psikiyatrist ya da klinik psikologa danışmanız en doğru seçenek gibi gözüküyor.


Soru : Bazen erken boşalıyorum. Bu da canımı sıkıyor. Bu durum bir hastalığın başlangıcı olabilir mi?

Cevap : Erken boşalma sık rastlanan ama en kolay tedavi edilebilen cinsel sorunlardan. Psikolojik tedavi ve birkaç basit teknikle erken boşalma endişesinden sıyrılabilirsiniz. Erken boşalma kişiden kişiye değişen bir kavram. Uzmanlar sevişme süresinin evli erkekler için 3 dakika civarında olduğunu söylüyor. Erken boşalma; sevişme esnasında varılan doruk noktasını, eşini tatmin etmeyi bekleyecek kadar uzatamama olarak tanımlıyor. Bazı erkekler, kadının orgazmı yaşayabilmesi için vajinal ilişkinin yanı sıra, elle uyarımın da gerekli olduğu gerçeğini görmezlikten geliyor. Bu da cinsel iletişimsizliği başlatan süreçte yapılan en ciddi hatalardan. Erkek kendini kontrol edemediği için suçluluk duygusuna kapılıyor. Ayrıca erkeğin kişilik özellikleri de cinsel hayatında önemli rol oynar. Diğer bir neden de, kadının cinsel isteksizliğidir. Eşinin isteksiz davranışlarını "karım seksi sevmiyor ve beni istemiyor" diye yorumlayan bir erkek, mümkün olabildiğince çabuk sona ulaşmaya çalışabilir. Bu aynı zamanda eşler arasındaki iletişim eksikliğinin de bir işaretidir.

Soru : Normal spermin özellikleri ve miktarı nedir?

Cevap : Sperm üretimini erkekte bulunan hormonlar (FSH, LH ve testosteron) kontrol eder. Erkeklerdeki sperm hücreleri ileri yaşlara kadar sperm üretir. Sperm miktarı yaşa bağlı azalabilir. Ayrıca sigara, alkol, uyuşturucu ve birtakım ilaçların kullanımı ve hamam gibi yüksek ısılı yerlerde bulunmak sperm üretimini olumsuz etkileyebilir. Meni miktarı 3-5 ml kadardır. Normal bir boşalma sırasında, bir erkek 50-60 milyon civarında sperm bırakır. Sperm sayısı mililitrede 20 milyonun altındaysa, erkekte kısırlık olma riski vardır. Ayrıca spermlerin en az yüzde 30'unun hareketli ve yüzde 30'unun normal şekilli olmaları beklenir.

takvim.com.tr

57 yorum:

  1. penisim büyümeden ve tam sertlesmeden bosalıyorum? daha önce böyle bir sorun yasamadım ancak son bir kaç gündür mastürbasyon yaptıgımda böyle bir durumla karsılastım? Bu durum bir hastalığın baslangıcı olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. erkeğin eline bulaşan spermi silip vaginaya götürdüğü zamn(elini)hamile kalınırmı?cvplandırırsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  3. merhaba adsiz, oncelikle bu durmda yasiniz onemli eger 30 yas uzerindeyseniz bir doktora gorunmeniz faydali olacaktir. Dige rbi rihtimal ise son zamanlarda asiri bir cinsel yasam olduysa bundan dolayi tam sertlesme gerceklesmemis olabilir, beya bu tamamen psikolojiktir. Ozellikle sertlesemediginizi dusunurseniz bu durum dahada vahim bir hal alabilir bu yuzden herseyi oluruna birakin. Sorununuz devam ederse bir doktora gorunmekte fayda olacaktir.

    YanıtlaSil
  4. merhaba full, evet erkegin eli yada herhangi bir yere bulasan sperm kadin cinsel organi ile temas ederse (icine giderse) hamile kalma riski var. Cunku spermler hemen olmez belli bir sure yasama sanslari vardir. Bu yuzden korunma yontemlerinde geri cekme yontemi cok tavsiye edilmemektedir. Cunku her zaman bir risk mevcuttur.

    YanıtlaSil
  5. cvbınız için çok teşkkur ederim..bişey daha sormak istiyrm.erkek arkadasım boşaldı ama vaginama flan değil.sonra penisinde kalan spermleri sildi bn eline bulaşmadı dimi falan die sordum oda eline bulaşmadıgını söyledi ve elini vaginama götürdü.ve adet görmeyeli 32 gün oldu bundan önceki ayda 35-36.gunde adet görmüştüm ama ondan önceleri hep 28-29-30 gunde bi adet göruyordum.acaba hamile kalmış olabilirmiyim?yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  6. bişey eklemek daha istiyorum:erkegin eline bulaşan spermi silincede orada sperm kalıyormu?

    YanıtlaSil
  7. tekrar merhaba full, eger bosalma cinsel organ disina olduysa ve organa bulasmadiysa cok korkulacak birsey yok. Erkek arkadasinizin elini sildigini belirtmissiniz ne ile sildi? Kolanyali mendil vb. dezenfektan iceren bir madde ile sildiyse bu risk cok daha aza duser. Regl doneminizde anladigim kadariyla gecen aydan beri bir duzensizlik var bu hava degisimi, strese bagli olabilir ya da bir ilac kullaniyorsaniz buda etkendir. Hamile olup olmadiginizi ogrenmenin en kesin sonucu kan testidir bunu yaptiramazsaniz eczanelerde satilan hamilelik testleride yardimci olacaktir.

    YanıtlaSil
  8. erkek arkadaım normal bi mendil ile sildi elini ve zaten boşalma vaginaya olmadı vagınaya yakın bi yere falanda olmadı ama eline bulaştımı bulaşmadımı tam olarak bilmedim ama yinede elini normal bi mendil ile sildi ama bulaşmadı dedi ve bugun hamilelik testi yaptırdım kan testi olarak degil idrardan baktırıp yaptırdım ve hamile değilmişim herhalde artık şüphelenmem gerekmez die düşünüyorum.doğrumu düşünüyorum acaba?ve normal bi mendil ile silinsede spermler gitmiomu?

    YanıtlaSil
  9. Merak etme full sorun oldugunu dusunmuyorum zaten sende gereken testleri yaptirmissin ve sonucta hamile olmadigin ortaya cikmis. Ancak bundan sonra iliskilerinizde daha dikkatli korunursaniz bu sorunlarinizda ortadan kalkacaktir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. merhaba beni sorunum iki gudur bosalirken penisimde bir aci vardi bugun o aci gitti spermim pis acik kirmizi kanli geliyor
    nedir bu lutfen cevep yazarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  11. merhaba adsiz, asiri zorlanma dolayisiyla kilcal damarlarda kanama olmus olabilir, bu sorunu geciktirmeden en kisa zamanda bir uzmana danismanizda fayda var...

    YanıtlaSil
  12. erkek arkadaşımın üzerinde iç çamaşırı ve shortu varken bosaldı ve bnmde üzerimde iç çamaşırım wrdı fakat hafif ıslanmıştı bu sorun olurmu ..?

    YanıtlaSil
  13. sevgilimle yatakta sevişirken penisimi çıkardım. oda pantolonun ama iç çamaşırı duruyordu.sürtünüyorduk sonra o başaldı galiba çamaşırı ıslanmış .ama ben boşalmadım sadece baktığımda bi kaç damla vardı. vajinasına bulaşıp hamile kalmasından korkuyoruz, sizce olur mu? teşükkür ederim

    YanıtlaSil
  14. Merhaba .... Erkek arkadasin da sende zaten tam anlami ile ciplak olmadiginiz icin normal bir birlesme de soz konusu olmamis, sadece on sevisme ve bosalma eylemi gerceklesmis. Eger anlattiginiz gibi ic camasirlariniz var ise ve erkek arkadasiniz sizin cinsel organiniz cevresine bosalmadiysa hamilelik konusunda endise etmenize gerek olmadigini dusunuyoru. Yine de adet dongunuzu takip ederek bir sorun olup olmadigini izleyiniz ;)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Adsiz, anlattigina gore bir onceki arkadasimiz gibi sizde bir on sevisme sureci yasamissiniz. Ic camasirlari uzerinden cok buyuk sorunlar olmayacaktir, anlattiginiz sekilde bir sevisme sonunda hamile kalma riski yok denecek kadar azdir. Sonucta spermlerin kadin cinsel organi icersine gitmesi lazim ki dollenme meydana gelsin. Ancak yinede bundan sonraki cinsel yasaminizda eger bir cocuk sahibi olmak istemiyorsaniz partnerinizle birlikte daha dikkatli davranmalisiniz ;)

    YanıtlaSil
  16. çok teşekkür ederim günlerdir bu sorundan dolayı huzursuzdum herhalde artık raht bi nefes alabilrim..

    YanıtlaSil
  17. tekrar merhaba ....., aydinlatici oldugumua sevindim ancak yinede bundan sonrasi icin daha dikkatli olmayi unutmayin. Ayrica yasanan stres adet gorme duzeninizide etkileyebilir bundan dolayi stresten uzak durmayi unutmayalim :)

    YanıtlaSil
  18. MERHABA 21 YASINDA BIR GENCIM BUNDAN 2 SENE ÖNCESINE KADAR CINSELLIKLE ILGILI BIR SIKINTIM YOKTU HERSY YOLUNDAYDI FAKAT BIR ARKADASIMLA ILISKIYE GIRCEGIM ANDA SERTLESME OLMADI AMA EVDE TELEFONLA CINSELLIKLE ILGILI KONUSTUGUMUZ ZAMAN SERTLESMEDE PROBLEM YOK AMA YANIMA GELDINDE SERTLESME OLUYOR AMA TAM ILISKIYE GIRCEM ZAMN HIZLICA OLSUN DIYORUM TAM BIRLESCEM ZAMAN SNUYOR ARTIK BIRIYLE ILISKIYE GIRMEKTEN COK KORKUYORUM REZIL OLURUM BENDE BIR PROBLEM VARMIS GIBI HISSEDIYORUM KENDIMI NE YAPMAM GEREKIR CEVABINIZI BEKLIYORUM..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Mert, oncelikle soylemeliyim ki bu durum bir cok erkegin basina gelen bir durum, bu yuzden cok fazla endise etme. Ilk olarak yasin cok genc yani bir sertlesme problemi yasiyacagini sanmiyorum. Zaten sende mesajinda belirtmissin telefonda ya da iliskiye girmeden once sertlesme problemi yasamiyorsun, iliski sirasinda bu problem ortaya cikiyor bundan dolayi sorunun psikolojik oldugunu dusunuyorum. Sanirim bu durumu cok kafaya takiyor ve stres yapiyorsun bundan dolayida yasanan stres ve olmayacak korkusu bu duruma sebep oluyor. Tavsiyem iliski sirasinda sadece kendini iliskiye odakla olmayacak, acaba basarisizmi olacam vb. sorulari aklindan cikar bu durumda partnerininde sana yardimci olmasi gerekiyor. durumdan ona da bahset anlayisla karsilayip oda yardimci olacaktir. Ilk adimi gecerseniz bundan sonra hic bir sorun yasamiyacagina emin olabilirsin...

    YanıtlaSil
  20. erkek arkadsımla benm üzerimde kıyafetler wardı erkek arkadasım bosaldı.benim göbek deligimin altında bi yere altımdaki sey hafif ıslanmıstı bişey olma ihtimali varmı spermler dış ortamda hareket edebiliorlarmı

    YanıtlaSil
  21. Merhaba adsiz, anlattigin duruma gore birsey olma ihtimali yok, icin rahat olabilir. Spermler dis yollar ile de dolleniyor ancak bu anlattigin durumda hamile kalma olasiligin hic yok. Ancak bundan sonra daha dikkatli olmanizda fayda var...

    YanıtlaSil
  22. bi sorum daha olcak böe bi yoldan hamile kalma ihtimali olması için vajina ve cewresne bosalmak lazım degil mi. spermlerin hareket ederek vajinaya girme gbi bi özelligi yok???

    YanıtlaSil
  23. Tekrar merhaba, evet normal yollardan hamile kalabilmek icin spermin kadin ureme organi icerisinde dollenmesi gerekiyor, bunun icinde tam bir cinsel birlesme sarttir. Normal birlesme disindaki sperm bulasmasi, degmesi vb. durumlarda da hamile kalma riski olusabilmekte, ama bu risk cok dusuk bir ihtimaldir. Ancak kucukte olsa bir ihtimal oldugu icin dikkatli olmakta yarar var...

    YanıtlaSil
  24. yani dmeek istiorum ki baska biyere sürülen spermler hareket edereeek vajinaya gidemiyor ölemi

    YanıtlaSil
  25. cok tesekkur ederım pekı zamanla bu psıkolojım duzelır mı cok kafama takıyorum bende problem varmı dıye

    YanıtlaSil
  26. merhaba mert, rica ederim. Tabi ki bu psikoloji zamanla duzelecektir, tek yapman gereken kendinden emin olman ve durumu kafana takmaman ;)

    adsiz dedigin sekilde bir hamile kalma yontemi yok :)

    YanıtlaSil
  27. mrb kız arkadasımla sürtünerek bişeyler yasadık kız arkadasımın üstündeki ince bişeydi cinsel organın üst tarafına bosaldım alta gecmişmidir bişey olurmu??? ama en üst tarafa boşaldım

    YanıtlaSil
  28. merhaba, anlattiginiz sekilde bosalma hamile kalmaya sebep olmayacaktir ancak yine de dikkatli olmakta fayda var bundan sonraki durumlarda cok daha dikkat etmeye ozen gosterin, istenmeyen durumlar soz konusu olmasin ;)

    YanıtlaSil
  29. kızlık zarı bozulmadan nasıl hamile kalınacagını bize ayrıntılı ve anlayacagımız sekilde anlatabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  30. Merhaba, bunda cok fazla ayrintiya gerek yok aslinda, kizlik zari cogu kisinin dusundugunun aksine tam kapali bir zar degildir, yani iliskide eger icine boslama diye tabir ettigimiz eylem gerceklesirse spermlerin zardan gecerek yumurta ile dollenmesi mumkundur. Dollenme sonucunda da hamilelik olusacaktir. Kizlik zari ile ilgili sitemizde ayrintili makalelerimizi bulabilirsiniz. Daha once bu konuya bir cok defa degindik. Kisa bir anlatim olarak sanirim bu yeterli olacaktir...

    YanıtlaSil
  31. kıyafet üstündeyken kalcaya bosalmakla bişey olur mu

    YanıtlaSil
  32. Merhaba bu sekilde hic bir sorun olmayacaktir korkulacak bir durum yok, ancak yine de bundan sonrasi icin dikkatli olmayi unutmayin....

    YanıtlaSil
  33. merbaa bn 3 gun once erkek akadasımla sevısırken ılıskıye gırdım aslında hersey bırnda oldu anlamadım ble ve ıkı uc damla kan geldı sızce kızlıgım bozulmusmudur ve erkek arkadasım daha onceden bosalmıstı hamılekalma sansım var mı?

    YanıtlaSil
  34. Orgazm olmadan boşalma olabilir mi ? Erkek arkadaşım tam olarak boşalmadığı takdirde ilişki sırasında sperm akıyor bunun vajinaya kaçması sonucunda hamile kalınma riski var mıdır ?

    YanıtlaSil
  35. merhaba ben 23 yaşındayım bekarım ara ara bazen sıkta olabiliyor mastürbasyon yapıyorum bu normalmi

    YanıtlaSil
  36. mrblar benim öğrenmek istediğim şu nişanlımla seviştik bacagına boşaldım peçeteyle sildi 20 dakka sonra aynı peçeteyle vajinasını sildi 22 sinde adet görmesi lazımdı ama görmedi test cihazıyla iki kere test yaptı negatif çıktı ikisindede ama o kadar geçmesine rağmen adet olamıyor ne kadar daha adet olamaz acaba tahmininizce ve bide testlerin doğruluk payı çokmu bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  37. merhaba adetimden bir gün sonra sevgilimle birşeyler yaşadık fakat birleşme olmadı ilk kez deniyorduk oda girmediğini söylüyor fakat eve geldiğimde bi kanamam oldu bu acaba adet ilemiilgili yoksa kızlık zarm mı bozuldu?

    YanıtlaSil
  38. merhaba, anlattiginiz gibi olduysa herhangi bir korkulacak durum yok, normal adet dongunuz baslamis diye dusunuyorum. Normal dogal korunma yonteminde de (takvim yomtemi) bu donemlerde hamile kalma riski cok azdir, bu sebeple yinelemek gerekirse regl donemine girmissiniz.

    YanıtlaSil
  39. merhaba ilişikiye giridkten 18 gün sonra yanı olmam gerek günde adet oldum hamile kalma ihtimalim sıfırlanmısmıdır bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  40. merhaba birkaç gün önce erkek arkadaşımla girdiğim ilişki sırasında ellerimde ciddi oranda kasılma ve hareket ettirememe durumu oldu. uyuşma ve hissizlik de diyebiliriz. karpal tünel sendromundan mı yoksa psıkolojık bir durumdan mı kaynaklanır sizce? ayırca hipotiroid hastasıyım bunun bir etkisi olabilir mi?

    YanıtlaSil
  41. merhaba arkadasımla 2 hafta once surtunme yolu yasadık ve o dısarı bosaldı adetıme 3 gun falan vardı ve onu yasamadan once apandıst ıcın doktora gtık brsey cıkmadı bnm kasıklarım agrıo ve mıdem bulanıyo cok korkuyorum ama hıc bsy olmadı psıkolojık olabılrmu ltfn cevap yazın

    YanıtlaSil
  42. iliskiden 18 gun sonra tam adet zamani regl olduysaniz korkulacak bir sey yok demektir.

    ellerinizdeki kasilma kendinizi sikmanizdan, gerginlikten vb durumlardanda kaynaklanabilir yada usume vb ortam ile ilgili durumlardan bu konuda cok fazla endiseli ve takintili olmamanizda fayda var.

    bu tamamen psikolojik bir durum gibi duruyor regl doneminizi bekleyin ve sonrasinda bir daha bakin

    YanıtlaSil
  43. merhaba hocam 26 yaşındayım masturbasyon yaptığım esnada penisimde sertleşme oluyor fakat partnerimle ilişkiye gireceğim esnada sertleşme olmuyor.bu durum inanın beni çok huzursuz ediyor .sizce sorun neden kaynaklı olabilir .

    YanıtlaSil
  44. mrhaba geçen gün erkek arkadaşımla anal seks yapıyorduk ve birden aşırı bi kanama oldu bende regl olmamada 5 gün falan vardı sizce nolmuş olabilir yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  45. Merhaba,kız arkadaşımla 2-3 kez beraber olduk fakat korunmadık her zaman dışarıya boşaldım ama zevk suyumun hamile bırakıp bırakmayacağını merak ediyorum beni korkutan bu bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  46. merhaba sayın hocam öncelıkle gercekten cok yararlı bır sıte ınsan her seyı paylasamıyor. soruma gelınce kız arkadasımla sevısırken soyunduk sonra benım cınsel organım onun cınsel organının ust bolgesıne delık cıvarı degıl. degdı. sımdı cok korkuyor onun suyu akmıstı ben aktı mı hatırlamıyorum. hamıle kalma rıskı varmı lutfen cevap yazın lutfen:(

    YanıtlaSil
  47. merhaba anal birlesme cok tavsiye edilmez, bu sebeple bir daha bu durumlarda cok dikkatli olmanizda fayda olacaktir.

    Kiz arkadasinizinin hamile oldugunu sanmiyorum cunku degisinize gore spermleriniz disarida kalmis, iciniz rahat olabilir.

    Merhaba bu endiseye gerek yok bu sebeple bir sorun olacagini sanmiyorum. hatirlatmakta fayda var bu tip durumlarda erkek olarak sizin korunmaniz kondom ile iliski yasamaniz bu soru isaretlerinin hepsini ortadan kaldiracaktir.

    YanıtlaSil
  48. merhaba kız arkadasım ın ve benım uzerımde gıyınıktık eger bosalma olursa yanı uzerımızde kot falan oldıgu zaman hamıle kalınırmı?

    YanıtlaSil
  49. Merhaba,

    Surekli kiyafetler uzerinden sürtünme yoluyla bosalma (kiyafetler uzerindeyken) ılerde kiyafetteki kimyasallar yuzunden kısırlık yaratır mı? Lütfen cevap verin hocammmm! Bilgilerinize cok ihtiyacımız var!

    YanıtlaSil
  50. merhaba tansu bey ben 21 yasındayım bundan 6gun once sevgılımle arkadan ılskıye gırdım ıcıme bosaldı ama bırden cekıldım on tarafıma bulastıgını gordum ama tam hatırlamıyorum hamıle kalma olasılıgım varmı acaba ? en son adetım 25 subat bu ayın sonunda adet olucam eger olursam hamıle olma durumum olmayacak degılmı? sonradanda hamıle kalınabılırmı?

    YanıtlaSil
  51. slm benım bı problemım var ama bı net yanıt alamadım burdan bı yanıt alabılırmııyım bılmıyorum...daha onceden gunluk ısteklı bırı ıdım masturbasyon yapan bırı ıdım ve bır aydır alkol alıyorum aralıksız 2 gun e bır ve bı bayan arkadasımın yanında hıc bır sekılde hareketlenme ve ıstek olmuyu ve erkeklıgımın yaklasık 1 aydırda kalktıgını gormedım neden olabılr bunlar cevap verırsenz sevınırım...

    YanıtlaSil
  52. Merhaba arkadaslar, sormus oldugunuz sorulara cevap vermeye calisalim.Surtunme yoluyla (kiyafetli) bosanildigi zaman hic bir hamile olma olasiligi yoktur.

    Alkol cinsel hayat icin buyuk bir sorun olabilir ancak cok fazla alinmadigi takdirde bir sorun teskil etmiyecektir. Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla siz biraz fazla takiyorsunuz buda psikolojik olarak sizi etkiliyor. On sevisme suresini uzatin ve mumkun oldugu kadar ani yasayin sorun yasayacaginiz olgusunu kafanizdan atin.

    Anal yolla yapilan cinsel iliskide hamile kalma riski yoktur. Ancak saglik acisindan bu tarz iliskileri denememek en saglikli yoldur. Eger adet gorurseniz hamile olma riskiniz cok cok dusuk bir ihtimal olarak kalacaktir.

    YanıtlaSil
  53. merhaba ben 18 yaşında bir erkeğim cinsel yaşantım orta düzeyde fakat kız arkadaşımla buluştuğumuzda cinsel bir münasebet olmasa bile ayrıldıktan sonra hayalarımda şiddetli bi ağrı oluyor ve karnıma kadar bu ağrıyı hissediyorum sebebi ne olabilir yardımcı olursanız cok sevinirim

    YanıtlaSil
  54. hocam bız surtunme yoluyla ilişkıye gırdık ama ıcıne bosalmıs olabılırım bız bu durumdan korkuyoruz bu durumu nasıl anlayabılrız acaba herhangı bı test yapabılırmıyız lutfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  55. merhaba kız arkadasımla dustayken ben bosaldım elimize sperm bulastı.sonra yıkadık elimizi ama sabunla değil normal su ile.biraz suyun altında durduktan sonra kız arkadasımın vajinasına dokundum elimle.adeti 14 gün gecikti ama iklim değişikliğinden dolayı böyle arada oluyor gecikme falan dedi sizce hamile kalma riski varmı

    YanıtlaSil
  56. Cinsel Sağlık Bilgileri16 Ocak 2014 11:58

    sorun olacagini dusunmuyorum, ama yinede bundan sonra dikkatli olmakta fayda var.

    YanıtlaSil
  57. Cinsel Sağlık Bilgileri16 Ocak 2014 12:00

    omer bunu anlamak icin gebelik testi yapmaniz gerekiyro bunun anlamida hamilelik var demek, bekleyip goreceksiniz. Surtunme ile bosalmak ve geri cekilme yontemiyle bosalmak en cok hamile kalma riskinin oldugu seyler oldugu icin cok daha dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.

    YanıtlaSil