Perşembe, Aralık 02, 2010

Unutulan Kis Yiyecekleri ve Faydalari

Kırmızıturp, kan portakalı, soya fasulyesi, lahana, kestane, enginar, hurma, kıvırcık, kızılcık.
Şimdi bu faydalı besinlerin özelliklerini öğrenelim;

Kırmızıturp: Güçlü bir C vitamini deposu olan turplar kütür kütür bir yapıya sahiptir ve hafif tatlı bir tada sahiptir. Biraz tuz ve şekerle pişirin, diğer sebzelerle de kızartabilirsiniz. Soya sosu ile tamamlayabilirsiniz.

Kan Portakalı: Keskin kokulu bir turunçgil meyvesidir. Kış salatalarında, tatlılarda ve içeceklerde kullanılır. Güçlü bir lif ve C vitamini kaynağıdır. Muhteşem bir kızıl renk verir.

Soya Fasulyesi: Kızartıp diğer besinlerle tüketebilirsiniz. Düşük kalorili, bolca C ve K vitamini içerir. Makarnada kullanıldığında müthiş bir uyum sağlar. Buzdolabında fazla tutmayın, alır almaz kısa bir sürede pişirip tüketin.

sebze ve meyveler
Lahana: Göbek salata ile lahanayı karıştırmayın. Tek bir yaprağında bile bolca C, K vitaminleri ve lif bulunur. Detoksta kullanılır.

Kestane: Tatlısı da olur, haşlanarak da yenir. C vitamini bakımından zengindir.

Enginar: Taze ve mevsiminde enginar lezzetli ve sağlıklıdır. Zengin lif, folik asit ve C vitamini içerir.

Hurma: Tatlı bir meyvedir. Peltemsi ve toktur. Lif ve C vitamini içerir.

Kıvırcık: Çoğu yemeğin yanına uyar ve salatalarda kullanılır. Kalsiyum, A,C ve K vitamini içerir.

Kızılcık: Tatlı, şerbet, reçel gibi yerlerde kullanabilir. Enfeksiyonlara karşı korur, kolesterol dostudur ve C vitamini bakımından zengindir.

2 yorum: