Salı, Nisan 17, 2012

Kimler Pilates Yapabilir?

Son yillarin en populer egzersiz ve spor tekniklerinden biri olan Pilates kimler tarafindan yapilir sorusunun cevabini merak mi ediyorsunuz? Zinde yasam ve zayiflama icin kullanilan pilates teknigi hemen her yas grubuna hitap eden bir yontem.

pilates

Pilates sadece kilo vermek ya da kas oranınızı çoğaltmak için yapılan bir program değildir. Zihninizi aracı kılarak bedeninizi daha doğru kullanmanızı sağlar. Bu sebeple hayata ve kendi bedenine olumlu motive olmayı isteyen herkes birer Pilates öğrencisi olabilir. Zamanla gerçek amacından sapan sistem aslında ruhunuzun ve bedeninizin sağlığı açısından en çok ihtiyacınız olan faktör enerjiyi amaçlar. Pilates’i fiziksel ya da ruhsal engeli olan bireyler de uygulayabilirler. Duruş ya da denge bozukluğu olan kişiler de pilates’ten faydalanarak tedavi süreçlerini hızlandırabilirler. Pilates‘in ortaya çıkmasının asıl amaçlarından biri de bu tip şikâyetlerdir.

Programla ilgili en çok merak edilen bir diğer grup ise hamileler. Bir uzman eşliğinde olmak şartıyla bu grupta pilates’i deneyebilir. Özellikle nefes egzersizlerinin hamile bayanlara önemli ölçüde katkısı olacaktır. Herhangi bir ciddi rahatsızlığınız varsa veya bel ve omur hastalıklarından birisine sahipseniz pilates‘i doktorunuzla birlikte yeni baştan değerlendirmeniz gerekir. Pilates’le birlikte sağlığınızla ilgili olumlu gelişmeler gerçekleşirken bedeniniz de her zamankinden çok daha sıkı bir görünüme kavuşacak. Özellikle sahne hayatı olan veya göz önünde yaşayan kişilerin estetikli amaçlı başvurduğu Pilates her ihtiyaca cevap verebilecek bir egzersiz programı. Pilates ile zihin ve bedeni birlikte kullanmayı öğrenerek farkındalıklarınız daha da çoğalacak.

Eger Ankara’da yasiyorsaniz Pilates Ankara merkezi Grenada Life’ta uzman ve profesyonel egitmenler esliginde sizde bilincli sekilde zinde kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder