Pazar, Kasım 28, 2010

Kisin Hastaliklardan Nasil Korunulur?

Kış aylarında hastalıklardan korunmanın yolları...

Kış aylarında özellikle hava sıcaklığının değişmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı artmaktadır. Grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Yine kış aylarında fiziksel aktivitenin azalması ile birlikte yağlı ve ağır yemekler tüketildiğinde dengeli beslenmediğinde kilo almanız kaçınılmazdır. Kış aylarında gecelerin uzaması ile birlikte televizyon karşısında daha uzun süre kalındığından beslenme de artacaktır. Buna bağlı olarak da kilo alımına sebep olacaktır.

Kisin Hastaliklardan Nasil Korunulur?
Kış aylarında hem hastalıklardan korunmak için hem de kilo almadan beslenmek için bol bol meyve ve sebze tüketilmesi gerekir. Kış aylarında özellikle A ve C vitaminli meyve mevsimidir bu meyvelerin bol tüketilmesi gerekir.

Kış aylarında güneş ışığından faydalanarak aldığımız D vitamini kışın güneşten mahrum olduğumuz için faydalanamıyoruz. Özellikle kemik ve diş sağlığı açısından önemli olan D vitamini deri ile güneş ışınları ile üretilen bir vitamindir. Besinlerde pek bulunmayan vitamindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder