Pazartesi, Kasım 08, 2010

Erkekler Neden Agresiftir

Erkekler Neden AgresiftirErkeklerin hemen hemen hepsi agresiftir. Bazıları ise agresif olduğunu pek belli etmez ve bu duygusunu içinde bastırır. Yani gizli agresiftir. Peki erkekler neden agresiftir? İsveçli bilim adamlarının yapmış olduğu bir araştırmayla erkeği agresif hale getiren gen tespit edildi. ‘’Allel 334’’ adı verilen bu gen erkekleri ikili ilişkilerinde ve özellikle evliliklerinde daha fazla problemli hale geliyorlar.

Erkeklerin agresif hale gelmelerinde sadece bu genin mi etkisi var diye düşünebilirsiniz. Bunun cevabı tabiki ‘’Hayır’’ olacaktır. Çünkü Allel 334 geninin yanı sıra dış etkenler de erkeklerin agresif olmalarına sebep olmaktadır. Hayat şartlarının vermiş olduğu sıkıntı, stres, yorgunluk Allel 334 geninin daha aktif hale gelmesine ve erkeklerin agresif olmalarına sebep oluyor.

Sağlık açısından da çok hoş karşılanmayan erkeklerin agresifliği, kendilerinin sağlığı açısında da sorun yaratabiliyor. Agresif olan bir insan stres içerisinde olacaktır ve streste kalbin bir numaralı düşmanıdır. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu sebepten dolayı agresiflik ve sağlık birbiri ile bağlantılı duruma geliyor. Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız birazdaha relax olmanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder