Cuma, Kasım 19, 2010

Agiz ve Dis Sagligi Kisa Bilgiler

Şüphesiz ki sağlık şakaya gelmez. En ufak bir rahatsızlığımızda bile sağlığımızın ne kadar değerli olduğunun farkına varırız. Ağız sağlığımız da hem görsel açıdan hemde sağlık açısından çok dikkat etmemiz uzuvlarımızdandır.

Dişlerimizin sağlığına özen göstermeli, dişlerimizin bakımını ihmal etmemeliyiz. Günlük yaşantımızda tüketmiş olduğumuz bazı besinler dişlerimizi koruma vazifesi de görüyor. Dişlerimizi koruma vazifesi gören gidaların başında kalsiyum açısında zengin olan yoğurt, elma ve peynir geliyor. Bu besinlerin yanı sıra balık, kereviz, yeşil çay ve kuru yemişler geliyor.

Agiz ve Dis Sagligi

Kabuğu ile yenecek olan bir elma hem dişleri kuvvetlendiriyor hem de içerisindeki bazı maddeler ile dişlerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Bunun için bol bol elma tüketmekte fayda var. Bunun yanı sıra peynirin dişler üzerinde birden fazla etkisi görülüyor. Bunların en başında ağızdaki asit dengesini ayarlamada yardımcı oluyor, çürüklere karşı koruyor ve yeni çürüklerin oluşmasını engelliyor. Yenecek olan çikolata veya şeker ardından bir dilim peynir yemeniz, şekerin dişlerinize vereceği zararı sıfıra indirir.

Diş bakımının yanı sıra ağız kokusu da insanları çevrelerine karşı mağdur eden konulardan biridir ve bu konunun çok basit bir çözümü bulunuyor. Yenecek olan bir tutam maydonoz ağız kokunuzu alacak, nefesiniz tazelenecektir. Ne diyelim. Sağlıklı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder