Pazartesi, Kasım 22, 2010

Yoga ile Tedavi Edilen Hastaliklar

Ruhsal ve fiziksel tedavi yöntemlerinin en etkilisi yogadır. Eski zamanlardan beri kendisini zinde ve iyi hissetmek isteyenler yoga yapmaktadır. Yoga beden, zihin ve ruh temizliğine yardımcı bir spordur.

Vücudunuzdan zararlı birikimleri atmanıza yardımcı olurken kan dolaşımını da arttırır. Yoga ve meditasyon günümüzde bir çok hastalığa şifa bulmak amaçlı kullanılır. Kilo vermek amaçlıda yapılabilir ve günde en az 20 dakika yapmak faydalıdır.

Yoga iç ve dış organlarımızın düzenli çalışmasını sağlamakla beraber stres, depresyon, anksiyete gibi ruhsal sorunların giderilmesinde etkilidir.

yoga ile tedavi

Hastalıklardan bazıları şöyle sıralana bilir. Kalp hastalıkları, diyabet, astım, obezite, kanser ve artrit gibi çeşitli hastalıklarda etkilidir.

Damarlarda tıkanma kalp krizi riskinde azalma. Diyabette kilo alma veya verme, vücutta insülin yapımını tetikler. Doğru uygulanan nefes kuralları astım hasalığına etki eder. Metabolizmanın hızını arttırarak yağ yakmaya yardımcı olabiliyor. Kanser hastalıklarının büyük bölümünde rol oynamaktadır. Eklem bölgelerindeki şiddetli ağrılarda etki gösterir.

İyi geldiği diğer hastalıklar ise: yüksek veya düşük kan basıncı, hemoroid, solunun güçlüğü, genital bozukluk, ruhsal bozukluk, böbrek ve karaciğerle ilgili sorunlar, adet bozukluğu, hazımsızlık ve kabızlık, psikolojik sorunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder