Cumartesi, Haziran 06, 2009

Pazartesi Rejimleri, Diyet Onerileri

pazartesi rejimleriBu rejimin özelliği aynı gün bitmesidir. En kısa süren rejim tipidir. Ve her pazartesi tekrarlanır. İnatla bu sefer olacak güdüsü, kesin yapıcam bu sefer bırakmıyacam telkinleri. Genelde sadece karar aşamasında gösterilen performans rejim sürecinde gösterilmez. Karar vermede hiç bir zaman sorun yoktur. Sıkıntı uygulamadadır.

Fazla kilo deyip bir kusurdan bahsedilir gibi anlatılan bu durum aslında yaygın bir hastalık ve büyük bir derttir. Sorun küçümsenir. Altüstü bir yemek yemesem kurtulurum. Ama yenmek zordur çünkü kilo gerçek bir düşmandır. Uzman desteği almadan bu iş zordur. Sürekli yapamadığı için kendini suçlamak yerine bir doktora başvurulması, başarısız geçen yıllar ve düşen moral açısından çok daha uygundur.

Çeşitli otlar, zayıflama ilaçları, spor aletleri gibi zayıflamaya yönelik her şey insanların hizmetine sunulmuş. Sağlıklı olanı seçmek bir uzman işidir. Bu yüzden destek alınmalı. Kaybedeceğiniz sadece kilolarınız olmayabilir. Sağlık olmadan iyi görünüm güzellik keyif vermez.

Kabullenilmeyen bir gerçek vardır ki; çare, nasıl olursa olsun zayıflamak değil yemek alışkanlığını değiştirmektir. Şok rejimler ya da bir takım metotlarla verilen kilolar kalıcı olmaz. Kalıcı olmayan kilolar ise kendini tekrarlar. Kendini tekrarlayan çözüm ise çare olamaz.

İlla bir püf noktası arayanlar, altın bir kural isteyenler, bıktım başarısız kilo verme girişimlerinden diyenler, pazartesileri aç kalanlar…

Yemek alışkanlığınızı değiştirin.

Kilo konusunda farklı bir bakış açısı da; veremediğin kiloyla barış. Bükemediğin eli öp der gibi. Kendinizle barışık olun. Kolaycılıktan başka bir şey değil mi? Ne küs ne barış bu kiloyu ver. Neden sağlığı bozan, mutsuzluk veren, ağırlık yapan, her yere taşıyıp hamallık yaptığınız yağ parçalarıyla barışılsın ki?

Artık kulaktan dolma rejim tarifleri ve bir takım rejim efsaneleri anlatmak yerine, kilonun nasıl verileceğini öğrenin. Ve nerden öğrenileceğini de...

Umarız bu yazı bir fikir vermiştir...

Kaynak: Sağlık Bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder