Salı, Haziran 23, 2009

Cildin Yaslanmasi

cilt sagligiKaçınılmaz gerçek, cildimiz yaşlanıyor. Duraksatmak elimiz de olsa da durdurmak imkânsız. Cildin yaşlanmasında etken durumlar:

- Coğrafi konum
- Güneş
- Alkol ve sigara
- Aşırı makyaj
- Hormonlar
- Yaşam tarzı ve beslenme
- Cilt bakımsızlığı

Coğrafi konum
Cildin yaşlanmasında coğrafi konumun bile etkisi var. Kuzey ülkelerde ki insanların cildi soğuğun etkisiyle cilt nem oranını kaybettiğinden erken yaşlanmak kaderleri gibi.

Güneş
Güneşin zararları ışınları cildin yaşlanmasına sebep oluyor. Aşırı güneş mağduru insanların ciltlerinde lekeler ve kırışıklıklar meydana gelir.

Alkol ve Sigara
Sadece cildin değil neredeyse tüm organların düşmanıdır. Alkol ve sigara cilt deki gözeneklerin fazla açılmasına ve cilt yapısının bozulmasına yol açıyor.

Aşırı Makyaj
Özellikle televizyon ekranlarındaki insanların ve mankenlerin başına gelen cildin erken yaşlanması durumu, aşırı makyajın ve spot ışıklarının etkisi.

Hormonlar
Farklı hormon ve DNA’lara sahip insanlar ve hormonlarında bozukluk olan insanlar da bu durumla karşılaşabilir. Ayrıca menopozda olan kadınlar vücutta ki östrojen eksiliği yüzünden ciltte erken yaşlanma yaşar.

Yaşam Tarzı ve Beslenme
Yoğun tempolu, stresli iş hayatı ve aşırı gece hayatı da cildin erken yaşlanma sebebi. Sağlıksız beslenme ve kalitesiz yiyeceklerinde erken yaşlanmada rolü var.

Cilt Bakımsızlığı
Yukarıda sayılan tüm maddeleri ve ya bir kısmını yaparken, bir yandan da cildi bakımsız bıraktığınızda karışılacağınız ve hoşlanmayacağınız sonuç ciltteki kırışıklıklar olacaktır.

Ne yapmalı?
Cildin yaşlanmasına sebep olan bu maddelerden uzak durmaya çalışın ve cildinizle ilgilenin. Dermatoloji uzmanlarının fikirlerini alın. Cildiniz icin hem doğal hem de kimyasal ürünlerden faydalanabilirsiniz.


Kaynak: Sağlık Bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder