Cumartesi, Mayıs 30, 2009

Gunes Gozlugu Nasil Secilir?

güneş gözlüğü modeli resmiYaz mevisiminde suphesiz insanlarin en cok kullandigi aksesuarlardan bir tanesi gunes gozlukleridir. Peki gunes gozluklerini kullanan her kisi bilinclimidir? Bence bu sorunun cevabi kocaman bir hayir; kimisi gosteris kimisi aksesuar kimisi gercekten gunesten korunmak icin takar gunes gozluklerini ancak bir cok kisi gunes gozlugunun ozelliginden cok gorunusune onem vermekte maalesef Turkiye'de.

Gunes gozlugu almaya karar verdiryseniz ilk olarak alacaginiz gunes gozlugunun UV filtresi varmi varsa kac derece buna dikkat edin. Gunes gozluk camlari UV isinlarini absorbe yani emme derecesi gunes gozlugunun cam rengine gore anlasilabilmekte. Koyu renkli gunes gozlukleri UV isinlari daha fazla kirar ancak cok fazla koyu renkli cam kullanmak gorme yetisinde sakincalara yol acabilecegi icin en uygun gunes gozluk renkleri yesil. gri, kahverengi olanlardir.

Gunes gozlugu secerekn bir baska dikkat etmemiz gereken husus ise gunes gozlugu cercevesinin yeterli genislikte olmasi, gozumuze mumkun oldugunca yakin durmasi olalidir. Birde gunes gozlugu tercihimizi daha cok goz yanlarimizi ve ust alt kisimlari daha cok orten modellerden yana kullanirsak gozumuzun sagligi icin dogru tercih yapmis oluruz.

güneş gözlükleri, güneş gözlük modelleri
Goz sagliginiz icin ozellikle UV ozellige sahip gunes gozluklerini kullanmaya ozen gostermeyi unutmayin.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder