ABD'de yapılan iki araştırma, düzenli olarak tüketilen soğan ve sarımsağın kanser ve kalp hastalıklarına karşı büyük faydası olduğunu ortaya koydu. Geçen hafta dünyanın en kapsamlı kanser araşatırmasına imza atarak kırmızı et, alkol ve şekerli içeceklerin kanser riskini artırdığını açıklayan Dünya Kanser Araştırma Merkezi, soğan ve sarımsağın bağırsak kanseri riskini azaltmada büyük etkisi olduğunu belirtti. Merkezin Başkanı Prof. Martin Wiseman, soğan ve sarımsağın kanser yapıcı maddeleri etkisiz hale getirerek tümör oluşumunu başlangıç safhasında engellediğini söyledi. Wiseman, herkese haftada bir diş sarımsak Soğanda atardamarda kalınlaşmaya neden olan kronik iltihaplanmayı engelleyen quarcetin'in maddesinin bulunduğu da belirtildi.
Kaynak: gazetevatan.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder