Salı, Kasım 23, 2010

Spor ve Beden Egitimi Nedir?

Beden eğitimi insan bütününü oluşturan ruhi zihni ve fiziki unsurların yaşın ve genetiğinin gerektirdiği beden gücüne ulaşmak için farklı aktivite ve oyunlarla yapılan faaliyettir.

Spor ise vücudun gücünü arttıran, fiziki kapasiteyi geliştiren, bu gelişen kapasiteyi form da tutan ve devamlılığını sağlayan uğraştır.

Bir programa bağlı yaşa uygun ve sürekli yapılan spor faaliyetleriyle yüksek moral ile yaşamak mümkündür.

Spor ve Beden Egitimi Nedir?

Spor yapmadan geçirilen yaşam sürecinde fiziksel faaliyetler geriler. Ruhsal bulanımlar başlar. Boş zamanlarda iyi olmayan davranışlar ortaya çıkar. Kötü alışkanlıklar kazanılmaya başlanır.

Spor yapmaktaki birkaç amaç: tembelliği ve miskinliği yenmek, ilgi duymayı arttırmak, stresten kurtulmak, vücudu geliştirmek, fazla enerjiyi harcamak, boş zamanları değerlendirmek, dolaşım sistemini normal değerlerinde tutmak, vücudu aşırı güç sarf edeceği çalışmalara hazırlamak, refleksleri geliştirmek, kasların kasılma süresini azaltmak, spor oyunlarını beceri hainle getirmek ve uygulamaktır.

Yürümek, koşmak, tırmanmak bisiklet binmek bireysel sporlardır. Bu sporlar her yerde yapıla bilir. Açık havada egzersiz yapmak, yüzmek ve oyun oynamak spor için yeterli bazı uğraşlardır. Evde kendi başınıza 5–10 dakika egzersiz yapmak çok faydalı bir spordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder