Çarşamba, Nisan 21, 2010

Balgam Sokturucu Bitkiler

balgamBalgam bir ateşin yükselmesinden sonra şiddetli hapşırık ile kontrolsüz çıkan bir vücut sıvısıdır. Özellikle çocuklarda balgam söktürücü bitkiler ile tedavisi uygulanmalı. Yetişkin ve ya hamililikte balgam sökücü bitkiler yerine balgam söktürücü bitki çayları tavsiye ediliyor.

Sarı, Yeşil, Kırmızı, Gri, Siyah, Pembe, Paslı ve Kahverengi türleri vardır balgamın bilimsel olarak nedeni ise akciğerlerimizin altında bulunan odacıkların hasar görmesi ve bunun sonucu adına balgam dediğimiz yarı akışkan bir sıvı ortaya çıkar. Sarı balgam kronik bronşit, zatürree, tüberküloz hastalığı geçiren bireylerde, Yeşil balgam solunum sistemi enfeksiyonlarında kronik bronşit, zatürree, akciğer apsesi, bronşektazi geçiren bireylerde rastlanır.

Balgam söktürücü yani tıp adıyla ekspektoranlar katılaşmış balgamları sulandırıp vücuttan dışarı salgılanmasını sağlar. Bu tür balgam türlerinden kurtulmak için size önerim şifalı bitkisel balgam sökücüler kullanmanızdır. Aşağıda vereceğim balgam söktürücü bitkiler tedavi sürecini hızlandıracaktır.

Bebeklerde balgam söktürücü bitkiler solunum yollarında birikmiş ve katılaşmış balgamı sulandırıp atmayı amaçlar. En etkili balgam söktürücü ilaçlar bebeklerde balgam söktürmek için kullanıldığında kusturucu etki yaratır. Ayrıca bu tür ilaçlar midedeki mukoza tabakasını tahriş eder.

Balgam için şifalı bitkiler şunlardır:
Adaçayı, Adasoğanı, Hayıt, havuç ve enginar söktürücü özelliği taşır.

Antep fıstığını öğütün daha sonra bal ile karıştırıp yiyin öksürüğünüzü kesecektir.
Ayçiçeğinin çiçeği ve yapraklarından çay hazırlanıp içtin ayçiçeği iyi bir balgam sökücüdür.

Ayrık otunu kaynatıp günde 2-3 bardak için ta ki öksürüğünüz kesilene kadar. Ciğer otu ve Civan perçemi de iki ayrı öksürük kesici özelliği gösterir günde en az 1 en çok 3 tane çaylarını içebilirsiniz.

Etiketler: Balgam nedir, Balgam neden olur, Çoçuklarda balgam, Katı balgam, Sarı balgam, Yeşil balgam, Siyah balgam, Pembe balgam, Hangi besinler balgam keser, Balgam kesmenin yolu, balgam söktürücü bitkiler, balgam söktürücü çaylar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder