Perşembe, Mayıs 21, 2009

Cinsellikten Sogutan Nedenler Nelerdir?

Cinsel saglik bilgileri ile ilgili yazilarimiza bugun kisileri cinsellikten sogutan nedenlerle devam ediyoruz.

Cinsellik bir iliskide yasanmasi gereken en buyuk unsurlardan birisidir. Mutlu bir beraberlikte iki taraftan birinde cinsel isteksizlik bas gosterirse o iliskinin en onemli yapi unsurlarindan birisi kaybedilmis olur ve iliski bitme noktasina dogru suruklenir.

Cinsellik bir iliskide hicte onemli degil cinsellik olmadan da mutlu olunabilir diyenler mutlaka olacaktir peki bir iliskide cinselligi kabul etmiyenler neden bir iliski isterler? Ask icin mi? Birinin varligini hissetmek icin mi? Ya da sevilmek icin mi? Tabi bu sorulari cogaltmak mumkun ama onemli olan bir iliskide eger cinsellik yoksa o iliski iliski degildir; cunku partnerler herseylerini birlikte yasarlarsa bir butun olurlar aksi takdirde buna iliski demek yanlis olur. En yakin arkadaslar - dostlarda sizin yasadiklarinizi yasarlar sonucta eger bir iliskde cinsellik yoksa.

Simdi sizlerle yapilan bir anket sonucunu paylasmak istiyorum.

Anketimiz cinsellik ile ilgili. Yaslari 18 - 75 arasi degisen 1000 erkek ve kadina yoneltilen seksten sogutan sebepler sorusuna verilen cevaplara gore insanlar yeterince cinsellik ve seks yasamadiginda hem fikir gorunuyor.

Iste kisilerin verdigi cevaplara gore anket sonucu:

1. Aşırı yorgunluk ve uykusuzluk: 53%

2. Kendini iyi hissetmeme ve diğer sağlık nedenleri: 49%

3. Havaya girememe: 40%

4. Çocuklarla veya ev hayvanları ile ilgilenmekten vakit ayırmama: 30%

5. İş yüzünden vakit ayıramama: 29%


Anket sonucundan cikan degisik bir durum ise insanlarin cogunun cinsellik yasamadan once bunu gun tarih olarak belirlemis olamalari yani birden gelisen bir durum yerine yapilacak zamani onceden belirleyip rutin sekilde cinsellik yasiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder