Salı, Mart 17, 2009

Bilmedigimiz Garip Hastaliklar

Bazi insanlar icin hastalik hastasi benzetmesi yapilir cunku ne olsa kendine bir sey oldu diyerek sanki bir doktormus misali yorumlarda bulunmaya baslar tansiyonum cikti, basim agriyor beyin tumorumu var, bacaklarimda agrilar var romatizmami oldum, klom cok uyusuyor felcmi olcam, kalbim agridi kalp krizi gecircem vb :) bir cok kuruntu.

Ama bugun sizlerle payasalacagim hastaliklari eminim ne yukarida bahsettigim hastalik hastasi kisiler ne de silzer biliyorsunuz.

Iste dunyada rastlanan en garip hastaliklardan bazilari.

Yürüyen ceset sendromu
Bu hastalığa yakalanan insanlar genellikle öldüklerini düşünüyorlar. Vücutlarından bir parçanın kaybolduğunu veya ruhlarını kaybettiklerini zannediyorlar. Kotard sendromu olarak da bilinen bu rahatsızlığa şizofren hastalarında daha çok rastlanıyor.

Kurt adam sendromu
İki yaşındaki Abys DeJesus'un yüzünde uzun tüyler çıktı. Doktorlar küçük çocuğun kurt adam sendromu olarak bilinen hastalığa yakalandığını belirttiler. Hastalığın en belirgin özelliği yakalanan kişinin kurt görünümüne bürünmesi olarak gösteriliyor. Tüm yüzü kıllarla kaplanıyor.

Vampir hastalığı
Bu hastalar gün ışığına aşırı duyarlı oldukları için, güneş ışığına en küçük bir maruz kalma bile vücutlarında ciddi şekil bozukluklarına yol açabiliyor. Bu bozukluklar arasında yüz derisinde çatlamalar, burnun ya da parmakların düşmesi, dudakların aşırı gerginleşmesi ve diş etlerinin çekilmesi sonucu dişlerin aşırı sivri görünmesi gibi durumlar var.

Mavi cilt sendromu
Kentucky'nin dağlık bölgelerinde 1960'larda mavi derili bir ailenin yaşadığı keşfedildi. Birçoğu 80 yaşına kadar yaşayan bu grubun mavi tenleri dışında hiçbir sağlık sorunu bulunmuyor. Mavi derili olma özelliği diğer jenerasyonlara aktarılan bu ailenin bazı fertlerinde mor ve çivit rengi de görülüyor.

Sıçrayan Fransız sendromu
Hastalığın kökeninin nörolojik mi yoksa psikolojik mi olduğu bilinmiyor. Bu rahatsızlığa yakalanan kişiler herşeye aşırı tepki veriyor. Bir çeşit refleks sorunu olarak görülen bu hastalıkta kişiler ani uyaranlara karşı aşırı ve beklenmeyen bir tepki gösteriyor. Rahatsızlık duygu ve zekayı etkilemez. Kalıtsaldır ve yaşam boyu sürer.

Fil hastalığı
Tropikal ülkelerde görülen bir asalak hastalığıdır. Hastalığın nedeni ise solucanlardır. Solucan, çoğalmak için yumurta bırakır. Bunlar larvalara dönüşür. Larvalar, sivrisineklerle taşınır ve sineğin soktuğu insanlara geçer. Daha sonra lenf sistemine yönelirler ve orada gelişip erişkin solucanlar haline gelirler.

Erişkinler bir yıl kadar süren bir dönemden sonra kana da karışabilirler. Ancak asıl hasar bıraktıkları yer lenf yollarıdır. Solucanlar genellikle lenf damarlarını tıkayıp iltihaba yol açarlar. Sonuç olarak da, genellikle bacakların alt kesiminde ve üreme organları çevresinde ağrılı şişlikler ortaya çıkar.

Alice Harikalar Diyarında sendromu
Alice Harikalar Diyarında sendromu vücut imajı ve şekliyle ilgili algı yanılsamaları ile (makropsi veya mikropsi) giden tuhaf bir sendromdur. Hastanın zaman, boşluk ve vücut görüntüsü algısı bozuk. Hastalar vücut şekillerinin ve ölçülerinin değiştiği algısına kapılıyor.

ekolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder