Hamilelik (Gebelik) Dönemi ve Emziren Annelerin Kullanmamasi Gereken Bitkiler
- Aloe (Sarısabır)
- Ananas
- Ardıç meyvesi
- Arnika
- Ayı üzümü
- Barut ağacı kabuğu
- Devedikeni
- Ekinezya
- Enginar yaprağı
- Hayıt meyvesi
- Kava-kava kökü
- Kediotu kökü
- Kınakına kabuğu
- Maydanoz otu ve kökü
- Meyan kökü (Günde 1-2 gr, 2-3hafta süreyle kullanılabilir)
- Öksürükotu
- Ravent kökü
- Sinameki
- Yılan kökü
- Zencefil kökü
Yukarida yeralan listemizin disinda hamilelikte (gebelikte) asagidaki bitkilerle ilgili bilgilerden de yararlanabilirsiniz.
Keten Tohumu:
Hamilelikteki kabızlıkta keten tohumu öğütülmeden bol su ile alınabilir. Ayrica karnıyarık tohum kabuğu da bol suyla kullanılabilir.
Gül Esansı ve Hakiki Gül Suyu
Hamileler sıkıntı ve sinirlilik halinde gül esansı ve hakiki gül suyu dışında hiçbir koku maddesi ve yağ (esans) kullanmamalıdır.
Papatya, Melisa, Nane Çayları
Hamilelikteki bulantıda melisa ve nane karışımından çay yapılabilir. Hakiki papatya (Matricariya recutita-chamomilla recutita) da bu çay karışımına ilave edilebilir. Bu karışımdan (melisa, nane ve papatya eşit miktarlarda) bir çay kaşığı bir çay fincanı (150 gr) sıcak suya konur, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür ve içilir. Bu çaydan ihtiyaca göre günde 3–5 fincan hazırlanarak içilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder