Pazar, Temmuz 20, 2008

Bel Agrisi icin Tavsiyeler

Bir cok kisinin sikayetleri arasinda ozellikle bel agrisi vardir, eger isiniz masa basinda ya da yuk tasima ile ilgiliyse bu agrilarin siddetide dogru orantili olarak artmaktadir genelde masa basi islerinde olanlarin bel agri sikayeti oturma sorunundan kaynaklanmaktadir. Bizde bugun sizlerle bel agrisini en aza indirmek icin yapmaniz gerekn bir kac ipucunu paylasacagiz.

Bel agrisindan kurtulmak icin neler yapmaliyim?
  • Düzenli bir sekilde hemen hemen hergun egzersiz yapmaya gayret gosterin, egzersizleriniz suresince sirt ve karin kaslarinizi calistirin. Bu egzersizler icin bisiklet, yürüyüş, yüzme ve koşma gibi sporlari deniyebilirsiniz.. faaliyetlerdir. Bu spor etkinliklerine ek olarak sırt, karın, kalça ve uyluk kaslarını güçlendiren ve esneten egzersizler yaparak bel sorunları en aza indirilebilir.
  • Ağır nesneleri mumkun oldugunca kaldirmamaya gayret gosterin. Ama mutlaka kaldirmaniz gerekiyorsa bolunebilirse parca parca tasiyin ya da bir yardim alin.
  • Ayakta dururken bacaklarınızı gergin tutmayın. Yattiginizda da bacaklariniz gergin sekildeyken uyumamaya gayret gosterin.
  • Baş seviyesinin üzerinden yerlere uzanarak iş yapmayın. Yüksekteki yerler için bir tabure veya sağlam bir merdiven kullanın.
  • Uzun süre ayakta durmanız gerekiyorsa, omurganızın dik olmasına dikkat pozisyonda olmasina dikkat edin. Bir dizinizi hafifçe bükün ve pozisyonunuzu sıkça değiştirin. Otururken; çok yüksek veya alçak iskemle veya koltuklarda oturmayın. İskemlenin kol destekleri, kollarınızın yere paralel durmasını sağlamalı. Omurganız dik, beliniz destekli olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder