Çarşamba, Kasım 24, 2010

Emeklilikte Saglikli Kalmak

Emeklilikte sağlıklı kalmanın yolları nelerdir?

Günümüzde birçok insan emekli olmayı çalışma süresinin dolması olarak algılar ve dört gözle o günü bekler. Araştırmalara göre çalışma hayatından sonra part time çalışmakta olan emeklilerin diğerlerine göre daha sağlıklı ve dinç oldukları görüldü.

Birçok insan çalışma hayatları sona erdikten sonra emeklilikleri olsa bile çalışma hayatını sürdürüyor. Tabiî ki bunu çeşitli nedenleri barındırdığı bir gerçektir. En önemlisi de maddi zorluklar ve can sıkıntısı. Her gün verilen görevleri asli bir şekilde yaptıktan sonra emekli olunca bir anda evde tali hayatı sürmeye başlamak insanları boşluğa sürüklüyor. Kişileri işe yaramaz hissine düşürüyor. Kesilen gelir kaynağı, diğer kişiler çalışırken kendilerinin bir iş yapmada kenarda oturmak zorunda kalmaları zorlayıcı faktörler meydana getirebiliyor. Bu nedendir ki artık emekli insanlar çalışmayı tercih ediyor.

emeklilik

Emeklilerin de boş zamanlarını değerlendire bileceği yan zamanlı işler günümüzde rağbet görmekte. Bu yolla psikolojik olarak kendilerinin işe yaramama sendromu da ortadan lakmış oluyor.

Yaşları 51 ila 61 arasında değişen 12 000 kişilerle altı yıllık bir araştırmaya başlandı kişilere ikilerle ikişer yıllık aralarla görüşmeler yapıldı ekonomik durumları ve emeklilik hayatlarını nasıl geçtiği soruldu.

Bu araştırma sonucu insanların emekli olduktan sonra ya yarı zamanlı işlerde ya da kendi işlerini kurup ağır olmayan fakat aktif sayılabilecek işlerde çalıştığı görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder